Ανοιξιάτικη σαλάτα με φρούτα



Είναι σημαντικό η σαλάτα να έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά: 
Να σε χορταίνει σαν πλήρες γεύμα! Δεν χρειάζεται να έχει απαραίτητα κρέας για να είναι γεύμα. Ένα αυγό κάνει τη δουλειά. Ο στόχος είναι να σε κάνει να νιώθεις ότι δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω.
Να μην είναι βαρετή! Να έχει μια ποικιλία συνδυασμών που δεν θα σε κάνει να σκέφτεσαι ότι τρως πάλι τα ίδια.


Υλικά

  • πράσινη βάση σαλάτας (Μαρούλι Ρομάνο, Λάχανο Κινέζικο, Άισμπεργκ, Ραντίτσιο, Εσκαρόλ, Ρόκα Άγρια)
  • 1 κουταλιά της σούπας κυβάκια κρεμμυδι
  • φρεσκοκομμένα φρούτα (Αχλάδι, Μήλο, Ανανάς, Δαμάσκηνο, Σταφύλι)
  • 3 Καρότα μικρά καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
  • προαιρετικά 1 αυγό
Για το dressing
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό ρόδι
  • αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση βάζουμε μέσα το αυγό και το αφήνουμε μέσα για 5 λεπτά αν θέλουμε να είναι πολύ μελάτο και 8 λεπτά αν θέλουμε να είναι μέτρια μελάτο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του dressing μαζί.
  • Ανακατεύουμε την πράσινη σαλάτα με το κρεμμύδι, τα καρότα και τα φρούτα.
  • Περιχύνουμε με το dressing.
  • Κόβουμε το αυγό στη μέση και το βάζουμε από πάνω προσθέτοντας έξτρα αλάτι και πιπέρι.

Πηγή: Cool Artisan